2012. szeptember 15., szombat

Lakásdilemma magyarul

Belevágtuk fejszénket a lakásbérlés kérdésébe. A legnagyobb dilemma a hova. Gyuri fizetését ugyanis úgy állapították meg, hogy annak egy része csak bérleti díjra fordítható. Azaz a cég kifizeti a lakhatásunkat. Az összeg olyan, hogy abból már normális méretű lakásba lehet menni (értsd 70-75 nm körül). 
A dilemma pedig; maradjunk itt HK Islanden, ahol minden közel van, Gyuri hamar beér dolgozni, viszont kisebb lakást lehet kapni, nagy a nyüzsgés, kevés a zöld. Vagy átmegyünk egy másik szigetre, ami már "külváros", nyugisabb, gyerekbarátabb, olcsóbb a lakásbérlés (azaz nagyobb lakásunk lehetne), de Gyuri a commuterek népes csapatát erősítheti, többet van távol, plusz drágább az utazás.
Miközben tegnap este a metrón ezen dilemmáztunk, odajött hozzánk egy európai pasi és azt mondta: Aha, akkor jól hallottam! Így ismerkedünk mi. Gyorsan feltettük neki is nagy kérdést, ő a külváros mellett tette le a voksát.Az érvei elég meggyőzőek; tíz éve élnek itt, három gyerekkel, van tapasztalatuk. Cseréltünk email címet, majd találkozunk is, addig meg gondolkozunk tovább. Időnk még van, kb. két hónap.

3 megjegyzés:

  1. Hú, de nagyon izgis! Jártunk itt kétszer (kisgyerekekkel mi is), mint turisták. Szuper hely, gyönyörű és sokarcú, nagyon visszavágyom.
    Sztem HK Island kevésbé alkalmas picikkel az ottlakásra, kintebb annyira gyönyörű zöld helyek vannak. De van elég időtök, meglátjátok addig!

    Nekem a közlekedés árfekvése kifejezetten barátinak tűnt!

    Sok szerencsét Nektek az ott tartózkodáshoz! (mennyi időről van szó?)

    Üdv,
    Ildi

    VálaszTörlés
  2. Izgatottan várom a köv. posztokat! És remélem nem haragszotok, hogy szinte ismeretlenül kommentelgetek..

    Üdv,
    Ildi (Gyurival gimiből felületesen ismertük egymást)

    VálaszTörlés
  3. Minden kommentnek és olvasónak örülünk!

    VálaszTörlés