2012. szeptember 21., péntek

Életritmus

A tapasztalt itt élők azzal fogadtak minket, hogy biztosan változni fog a napjaink menete. Azt már előzetesen is tudtuk, hogy itt többet dolgoznak az emberek, Gyuri szerződéséből pedig kiderült, hogy a heti munkaidő 41,5 óra, ami hétfőtől csütörtökig 9-től fél 7-ig (fél egy és fél kettő között ebédszünettel), pénteken pedig 9-től fél hatig tart. Ekkor már sejtettük, hogy a gyerekek napirendjén lesz egy kis változtatnivaló.
Itt ugyanis mindenki sokáig dolgozik este, messze tovább, mint Budapesten. Ezért nem délutáni csúcsforgalom van, hanem esti. 7-fél 8-kor igazi nagy tömeget talál az ember a metrón, buszon, utcán. Fél 7 körültől telik meg a Victoria Park futóösvénye és a tajcsi tér. Az utcák zsúfoltak, minden bolt sokáig nyitva van - referenciaként az IKEÁt tudom felhozni; minden este fél 11-kor zárnak - , 7 után indul a szociális élet.
Reggel viszont később indul a nap, Gyuriék irodájában fél 9 előtt a - beprogramozott - légkondi be se kapcsol.
A kíniak dolgoznak szombaton is, a fehér gyarmatosítók viszont hétvégéznek. Szerencsére Gyuri egy gyarmatosító angol cégnek dolgozik, így nekünk nyugi van. Persze, ha sok munka lesz, akkor majd menni kell...(De ez otthon is így volt.)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Igen, muszáj. Ez itt így szokás. Ha valaki otthonról hoz ebédet és a konyhában 15 perc alatt letudja az egészet az is általában visszaül az asztalához és a székében alszik/relaxál az ebédidő végéig.

      Törlés