2012. szeptember 22., szombat

Deus ex...

Már jó régóta olvasgattam a postr blogok közül az "úton"-t. Amikor Hongkong még szóba se jött, már nézegettem a távolba szakad hazánkfiai hol pozitív, hol negatív beszámolóit. Egyben mindenki egyetértett, külföldön magyarokkal szóba se álljon az ember, mert mindenki lehúz, átver stb.
Eddigi tapasztalataink nem ezt mutatták és ma újabb jelét kaptuk a cáfolatnak. 
Szinte ideköltözésünk után rögtön kiderült, hogy a Julinak idekészített kiságy egy újszülöttre van méretezve, ha egy egy éves ebben fordul egyet álmában, akkor rögtön rácsokba ütközik. A metrós magyar ismerősünkön, Csabán keresztül eljutottunk egy honlapra, ahol a D-Bayben élő családok adják-veszik dolgaikat. Tegnap rá is bukkantam az IKEÁban már kinézett kiságyra, csak persze használt állapota miatt töredék áron. Így, mivel amúgy is jó idő volt, amit fürdésre is fel lehet használni, délután átruccantunk D-Baybe. A hazaruccanás volt a nehezebb, mivel két gyerek, babakocsi, strandcuccok mellett egy lapraszerelt kiságy és matrac is tartozott hozzánk. A kompra felszálláskor egyszer csak mellénk lépett egy markos legény és megkérdezte segíthet-e. A legjobbkor. Tibi felszálláskor és leszálláskor is szállítmányozta a kiságyat, amiért örök hála neki!
Szóval szerintem minden postr posztot író ember téved, vagy az összes jófej magyar Hongkongba költözött. 

2 megjegyzés:

  1. Én is meg tudom cáfolni a dolgot. Viszont nem minden magyarral sikerül hosszbb távon is megtartani kpcsolatot. Ez a személyes szímpátiától függ, nem a nyelvtől.
    Sok sikert nektek! Nagyon érdekes blog. Bár nem bántam volna, ha Gyuri az ő szaktudásával inkább Norvégiába jön, de Hong Kong egész biztosan sokkal kellemesebb hely:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönjük a biztatást és a meleg szavakat.

    VálaszTörlés