2012. szeptember 17., hétfő

Discovery Bay

Az (is) jó Hongkongban, hogy a hétvégén úgy érzi az ember, mintha nyaralna. Ma is tengerpartoztunk, biztos, ami biztos, hátha jövő hétvégén már nem lesz 30 fok (csak 28).
Így elkirándultunk Lantau Islanden a Discovery Baybe, helyieknek csak D Bay. Azon kívül, hogy nagyon szép hely, a kirándulásnak önös célja is volt, ez az a bizonyos külvárosi hely, ahol lakni lehetne. Ide ferry (komp) visz, kb. 25 perc. Korábbi kompozási élményeim alapján arra készültem, hogy kell egy kardigán, mert a menetszélben jól jön majd. Na, erről itt szó sincs. Csak a zárt térben lehet lenni és menet közben nem is szabad felállni. Hamar rájöttünk, hogy miért; a ferry sebessége kb. a szárnyashajó sebességének felel meg. Talán egy kicsit gyorsabb.
Amikor kiszálltunk a hajóból úgy éreztük magunkat, mintha az ideális gyerekes helyre csöppentünk volna. Kis forgalom (bkv buszok és autók helyett golfautók, ennyi), sok hely, bicikliutak, bicajozó családok, játszóterek, jó levegő, tengerpart, vitorláskikötő és hegyek. Sok-sok gyerek mindenfele, mintha az összes gyerekes expat itt lakna. Amerikaik, angolok, németek, franciák.
Egy pillanat alatt beleszerettünk. Nagyot strandoltunk, ettünk, sétáltunk, majd  - újfent véletlenül - újra összefutottunk a metrón megismert magyar emberrel és családjával.
Így tetszett a hely a kiskorúaknak

3 megjegyzés:

  1. A képek alapján tényleg eléggé nyaralás feeling :)

    VálaszTörlés
  2. Hoppsz, ilyennel kéne naponta bejárni dolgozni? Akkor értem az utazási költséget. Ez nem az Octopus kártyáról levonnak 10 egységet című történet, ugye?

    Ildi

    VálaszTörlés
  3. Nem, itt 34 dollár egy út, oda. Persze van bérlet is.

    VálaszTörlés