2013. október 14., hétfő

Chi Lin buddhista női kolostor, Nan Lian park


 Nan Lian park

Ma Chung Yeung fesztivál van, szünnap. Ez az őszi temetőbe járó ünnepnap (van egy párja, tavasszal.)
A szabadnapot kihasználva régi tervünk valóra váltva meglátogattuk Hong Kong egyetlen buddhista női kolostorát, a Chi Lin kolostort. A kolostort 1934-ben alapították, ma pedig nagyjából egybe van nyitva/építve a 2006-ban megnyitott Nan Lian parkkal. A komplexum Kowloon északi részén található.A park hagyományos kínai park, vízesésekkel, tavakkal, aranyhalakkal, kövekkel, sok fával, pagodákkal, bonszaiokkal. Halk zene szól, abszolút minden adott egy kis elmélkedéshez (kivéve, ha két rohangáló gyerekkel érkezik az ember). Annyira vigyáznak a parkra, hogy sem enni, sem inni nem lehet benne. 

 (ez Bori keresztapja képe, januárban, a kolostor udvaráról)

A parkból egy híd vezet át (egy autóút felett) a ma is működő kolostorhoz. Ennek látogatható része egy kerengő-udvar és egy gyönyörű Buddha szentély.
Bár felhőkarcolók tövében, bevásárlóközpontok szomszédságában található, az egész hely annyira nyugodt és békés, hogy a gyerekek is órákon át sétáltak benne. Végül a park nagyon jó vegetáriánus éttermében ebédeltünk.

2 megjegyzés:

  1. Találkoztatok szerzetesnőkkel is?

    VálaszTörlés
  2. Nem, ahol ők laknak, elmélkednek, az elzárt része a kolostornak, oda látogató nem mehet. Ők meg hétfőn nem jöttek ki.

    VálaszTörlés