2013. július 1., hétfő

Elmaradások

Van néhány hely amiről még nem született bejegyzés, pedig illenék. Ezek következnek.

1. Éjszakai piac
Többször voltunk már, visszük a hozzánk látogatókat is, nagyon szeretjük.
A piac Kowloon déli részén két metrómegálló között nyúlik el, kb. középtájon egy térré nyílik szét. Az árusok este 7 körül kezdenek kipakolni, akkor indul az élet. Mindent lehet kapni, ruhát, szuvenírt, hosszabbító kábelt, evőpálcikát, hamis és igazi iPhone-t, a téren átvezető részén pedig egyrészt tenyérjósok sátrai sorjáznak (ahogy elnéztem, a hongkongiak nagyon szeretik a jósokat, mert mindig sokan várnak), másrészt itt vannak a kínai karaoke sátrak, szintén a helyiek nagy kedvencei. 
Az utcarész közepén vannak a sátrak, a házak aljában pedig boltok, illetve éttermek. Ez utóbbiak mindig tele vannak, a helyiek szinte minden étkezésüket étteremben töltik, a kisgyerekek itt este a szüleik vállán alszanak el. Nagy zsongás, hihetetlen hangulat és persze fantasztikus ételek.


2. Múzeumok
Két hétvége is úgy jött ki, hogy esős idő volt, úgyhogy felfedeztünk új múzeumokat. 
Az egyik az űr múzeum, űrhajó makettekkel, Holdon sétálás szimulátorral, kisfilmekkel (pl. mit és hogyan lehet enni az űrhajóban). Abszolút gyerekbarát, de a felnőtteket is leköti.
A másik a tudományok múzeuma, ez a kisgyerekek számára is teljesen érhető, mi két órát töltöttünk ott. Játékokon keresztül tanít az elektromosságról, mágnessességről, hogyan megy a léghajó, a vitorláshajó egy négy éves már hosszasan tud itt játszani.

3. Sárkányhajó fesztivál
 A fesztivál napja munkaszünet, mert ilyenkor az emberek két dolgot csinálnak 1. versenyeznek, 2. drukkolnak a partról.


Azt hiszem szinte minden öbölben versenyek vannak, nálunk volt hozzá kirakodóvásár is, az éttermek kiköltöztek, jöttek a magyar borosok is, még fröccsöt is ittunk. És megtuduk mi a Tokaj Sunshine...

1 megjegyzés: