2013. május 20., hétfő

Honvágy

Az elkerülhetetlen jelenség, kinek így, kinek úgy jön ki, kinek hamarabb, kinek később, fel lehet rá készülni, de kihagyni nem.
Annyira tisztában voltunk magunkkal, hogy ideérkezésünk előtt tudtuk, a család és barátok napi hiányát el fogjuk tudni fogadni. Eddig nagyon szerencsénk is volt/van, mert sokan jöttek, jönnek hozzánk. A skype, hangout, viber napi társunk, ezek nélkül biztos minden nehezebb lenne. Így a gyerekek folyamatosan látják a nagyszüleiket, unokatesóikat, barátainkat, ők sem felejtenek. Nyárra pedig megyünk haza, van mit várni, ha épp nagyon megzuhanna az ember. 
Szóval eddig nagy szomorkodás nem volt. Aztán múlt héten Gyuri elkezdett Quimby videókat nézni a youtube-on. És bepárásodott a szeme. Egy idő múlva engem is odahívott egy Kiss Tibi interjúra és csak mutogattuk az ismerős utcákat, ahogy a beszélgetés közben a XI. kerületben autózott. A végén megérkezett az A38 hajóhoz, ahol indult a koncertjük, akkor már nekem is csupa könny volt a szemem. Meg is beszéltük, hogy nyáron menni kell a hajóra. 
Szóval nekünk a honvágy az A38 hajó. Kinek mi.

2 megjegyzés:

  1. Mondd, Bori hogy vette, hogy elválik a pajtásaitól, óvodatársaitól?

    Én nem emlékszem rá, hogy külföldön nosztalgiám lett volna az otthoni helyek iránt. A barátok, és általában a társaság hiányoztak. Most viszont erős nosztalgiám van a külföldi helyek iránt, ahol éltünk!

    VálaszTörlés
  2. A felkészítéskor (miszerint valami csudajó helyre költözünk) azt mondta, hogy majd repülővel jár az oviba. Az elmúlt időszakban folyamatos a "kapcsolat" nézzük az ovi fényképeit a többi gyerekről. Nyáron pedig mindketten mennek majd két hétre vissza.
    Nekünk hely nosztalgiánk van, sok budapesti és sok európai hely iránt. Az itteni városkép nagyon más!

    VálaszTörlés